Løkka-lykke x Ungjobb
juni 1, 2021
Street Art Tour
juni 19, 2021
 

Løkka-lykke gatekunstfest er den første gatekunstfestivalen i Norge som bruker fotokatalytisk maling, takket være støtten fra de lokale bedriftene Freia og Mills, og vår malingspartner Sto Norge AS.

Nesten alle typer kommersiell maling gir fordampning av kjemikalier til atmosfæren ved bruk, så for å balansere dette vil Løkka-lykke ta i bruk fotokatalytisk fasademaling for å markere starten på en langsiktig forpliktelse til bærekraftig praksis.

Det fotokatalytiske belegget i StoColor Photosan bryter aktivt ned skadelige nitrogenoksider og forvandler dem til ufarlige nitrater.

Løkka-lykke har siden unnfangelsen hatt et mål om å bli Norges første karbon-nøytrale eller karbon-negative gatekunstfestival. Med støtte fra våre bærekraftspartnere Mills og Freia er vi på vei til å gjøre Grünerløkka litt grønnere, et veggmaleri om gangen.

James Finucane, Street Art Oslo:

"Gatekunstnere gis ofte i oppdrag å lage kunstverk basert på temaer som bærekraft eller natur, men malingen som brukes, avgir som oftest skadelige kjemikalier i atmosfæren."

"Jeg har opplevd dette som en stor elefant i rommet og noe å være bevisst på da jeg planla Løkka-lykke. Å ta i bruk fotokatalytisk maling i årets produksjon er det første lille steget vi tar for å redusere vår innvirkning på biosfæren, med en grundigere gjennomgang av hele festivalens samlede karbonavtrykk - fra kunstnernes reise og catering til lift og materialvalg - i vente, når vi tar fatt på planleggingen av fremtidige gjentakelser av arrangementet."