Cellograffiti workshop
juni 21, 2021
Lovers in the night kunsttrykk
september 10, 2021
 

Løkka-Lykke zine #1 produsert av Street Art Oslo, er en samling bilder av fotograf og Løkka-Lykke medprodusent Hanne Ugelstad som forteller historien om Oslos første årlige gatekunstfestival

Doxa (gammelgresk: δόξα; fra verbet δοκεῖν, dokein, 'å dukke opp, å synes, å tenke, å akseptere'), beskriver en allmenn forståelse eller en utbredt mening.

Sosiologen Pierre Bourdieu tok i bruk begrepet doxa i sitt verk Outline of a Theory of Practice (1972), for å betegne samfunnets ubestridte sannheter, det som tas for gitt. Med andre ord refererer doxa til ugranskede kulturelle verdier – det som er udelelig fra vår grunnleggende forståelse av verden, inntil noen eller noe gjør oss oppmerksomme på dette.

En form for doxa – graffiti – fanget fotograf Hanne Ugelstads oppmerksomhet under lockdown tidlig i 2021. Disse sporene etter menneskelig eksistens fikk ekstra betydning i en tid preget av sosial isolasjon, og dette kom i stor grad til å informere hennes rolle under produksjonen av Løkka-lykke gatekunstfestival.

I midten av denne zinen finner du bilder fra festivalproduksjonens hovedperiode i juni. Resten dedikeres til en dokumentasjon av tidens gang, fra minusgrader og øde gater, til syrinblomster og lange sommerkvelder i midnattssolens land.

Kjøp here